Advocaat nodig bij TOM-zitting

Op zich zijn de straffen die bij een TOM-zitting opgelegd kunnen worden niet heel erg hoog (maximaal 120 uren werkstraf). Toch adviseren wij cliënten vaak wel om een advocaat mee te nemen naar een TOM-zitting. U zit immers tegenover de tegenpartij (de officier van justitie) zonder enige verdere rechtsbescherming. Bijstand van een advocaat tijdens een TOM-zitting heeft voor u veel voordelen:

  • De advocaat zal voor u het volledige strafdossier opvragen. Na ontvangst van het dossier zal de advocaat de stukken bestuderen en u adviseren over de beste verdedigingsstrategie. Samen met uw advocaat bespreekt u de verweren die u tijdens de TOM-zitting kunt voeren.
  • De advocaat zal u volledig voorbereiden op de TOM-zitting zodat u precies weet wat u kunt verwachten
  • De advocaat zal u tijdens de TOM-zitting bijstaan en aldaar ook namens u verweer voeren
  • U staat niet meer alleen tegenover de officier van justitie, maar krijgt professionele bijstand zodat u in staat bent voldoende tegenwicht te bieden
  • Wellicht kan hierdoor voorkomen worden dat u onnodig een taakstraf accepteert en daardoor ten onrechte een aantekening krijgt op uw strafblad.
  • Bij een sepot (= soort vrijspraak) krijgt u alle kosten van rechtsbijstand vergoed van de Staat. De bijstand van de advocaat is dan geheel gratis!

Pro deo advocaat

De advocaat kan u ook pro deo bijstaan. Wanneer uw inkomen en vermogen beneden de wettelijk vastgestelde grenzen ligt, komt u in aanmerking voor een pro deo advocaat. De advocaat vraagt dan een toevoeging aan bij de Staat. U betaalt hoogstens een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Aanmelden strafzaak

Indien u tijdens de TOM-zitting ook bijstand wenst van een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat kunt u de zaak gratis en geheel vrijblijvend aanmelden via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Binnen 24 uur zal de advocaat contact met u opnemen om de zaak te bespreken en afspraken te maken voor de verdere rechtsbijstand.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden